Laserreinigen gevel

Laserreiniging gevel Amsterdam

Gevelreiniging met behulp van een laser

Laserreiniging voor de gevel is eigenlijk de ultieme oplossing. Of het laatste redmiddel? Wanneer gebruikelijke gevelreiniging niet meer werkt dan gaat u aan de slag met laserreiniging. Laserreiniging is de enige methode die de gevel niet beschadigd en tevens niet slecht is voor het milieu. Omdat laser-reinigen van de gevel nogal duur is wordt het bijna alleen maar gebruikt voor historische gebouwen in Amsterdam.

Hoe werkt laserreiniging van de gevel?

Met behulp van een speciale laser wordt een geconcentreerde lichtbundel direct op de vervuiling gericht. De laser heeft een zeer hoge temperatuur waardoor de vervuiling op de gevel verdampt. Dit vindt plaatst zonder dat de ondergrond beschadigd wordt.

Door de hoge temperatuur die zeer plaatselijk optreedt, verdampt de vervuiling zonder dat daarbij de ondergrond beschadigd raakt. De energie is zeer geconcentreerd en verwijdert alleen de vervuiling. Het wordt aangeraden om de gevel vooraf te bevochtigen. Zo ontstaat er een mooi contrast tussen het droge gereinigde deel van de gevel en het natte deel dat nog vuil is. Door het bevochtigen van de gevel wordt het werk van de gevelreiniger makkelijker gemaakt.

Voordelen laserreiniging

+ De gevel raakt niet beschadigd of aangetast door de laserbehandeling
+ De gevel blijft door de laser langer schoon en mooi
+ Laserreinigen is niet schadelijk voor het milieu

Nadelen laserreiniging

– Het is duur omdat het arbeidsintensief is. Het werk duurt namelijk vrij lang.
– Het is eigenlijk alleen maar geschikt voor lichte steensoorten

Tarieven van laserreiniging

De prijzen van laserreiniging zijn moeilijk te geven. We kunnen wel zeggen dat de prijs vrij hoog ligt zoals we eerder al aangaven. De prijs is namelijk van een aantal factoren afhankelijk zoals de soort en grootte van de gevel.

Vraag daarom een offerte voor laserreiniging bij ons aan om zodat wij voor u de prijs bepalen.