nevelstralen Amsterdam monumentale panden

Nevelstralen gevel Amsterdam

Nevelstralen is stralen onder lage druk

Nevelstralen van een gevel vindt in Amsterdam meestal plaats bij monumentale en historische gebouwen. Nevelstralen wordt ook wel nevelstraaltechniek genoemd. Bij het nevelstralen van een gevel moet de straal vrij zacht zijn. De zachtheid van de straal is om schade aan de gevel te voorkomen.

Er bestaan twee soorten straaltechnieken:

  • Een droge methode. De droge methode is een droge straaltechniek en wordt gebruikt op plekken waar geen water mag komen.
  • De natte methode. De natte methode is een hydropneumatische straaltechniek.

Hoe werkt nevelstralen?

Nevelstralen is een erg geavanceerde methode van gevelreiniging. Het straalmiddel wordt met een speciale tuit op de gevel gespoten. Dit gebeurt niet met een krachtige straal maar met een zachtere straal. Met een zachtere straal glijdt het materiaal goed over de gevel. Op deze manier wordt de ondergrond van de gevel gespaard terwijl toch het vuil en eventuele coatings worden verwijderd.

Om de druk van de straal zacht te houden moet hij precies worden ingesteld. Hoe precies hangt af van de ondergrond van de gevel. Dit is echt vakwerk en dient u over te laten aan een gevelspecialist. Doordat de druk zacht staat afgesteld blijft het oppervlak van de gevel in originele staat.

Daarnaast zorgt het voor minder stof en is het milieuvriendelijk door het lage waterverbruik. Doordat de druk bij nevelstralen van een gevel in Amsterdam zacht is blijven tere materialen zoals hout en natuursteen beter intact. Dit komt de schoonheid van het pand ten goede.

Wij raden het af om nevelstralen toe te passen bij oppervlakten die ernstig beschadigd of verweerd zijn.

Wat bespreek je met een specialist in nevelstralen in Amsterdam

Hier vind u enkele zaken die u moet bespreken met een specialist in Amsterdam. Het is belangrijk dat uw gevelspecialist aandacht besteedt aan deze zaken.

  • Welke straaltechniek wordt toegepast
  • Het soort vuil dat op uw gevel zit
  • De oudheid van de gevel
  • De materialen van de gevel
  • De bereikbaarheid van de gevel met bijv. steigers
  • Hoeveel specialisten zijn er aan het werk op mijn gevel
  • Weersomstandigheden
  • Materialen van randafwerkingen en ornamenten

Welk vuil kunt u met nevelstralen verwijderen?

Er zijn verschillende soorten vervuiling die met nevelstralen wordt verwijderd. Denk hierbij aan mos of algen, maar ook voor graffiti is het geschikt. Daarnaast is nevelstralen geschikt om smog en roet van uw woning te verwijderen. U kunt nevelstralen dus gebruiken voor erg veel verschillende soorten van vuil. Bespreek met de specialist of nevelstralen iets is voor uw pand of woning.

Nevelstralen voordelen

Nevelstralen heeft een aantal belangrijke voordelen. Afhankelijk van de gekozen methode bepaart u sowieso op water. Bij de droge methode wordt geen water gebruikt en bij de natte methode niet excessief. Weinig gebruik van water is natuurlijk voordelig voor het milieu. Daarnaast wordt de beschermende toplaag van de gevel niet aangetast door nevelstralen en is het geschikt voor meerdere ondergronden.

Kosten nevelstralen in Amsterdam

De kosten die u maakt met nevelstralen verschillen per project. Daarom is het verstandig om bij ons uw offertes op de vragen. Op die manier krijgt u een goed beeld en kunt u de juiste gevelspecialist uitkiezen.

Offerte nevelstralen in Amsterdam e.o.? Vul hier het offerteformulier in.