Gevelreiniging stoom Amsterdam

Stoomreinigen gevel Amsterdam

Gevelreiniging met stoom vindt in Amsterdam meestal plaats op gevels die regelmatig gereinigd moeten worden. Het is de beste methode om te volgen als het vuil nog niet te diep is aangehecht. Uw gevel reinigen met stoom in Amsterdam is schoon en veilig. Het is een goedkope manier van gevelreiniging omdat er qua vuil verwijderen geen diepe problemen mogen zijn. Anders is deze methode van reinigen met stoom niet geschikt.

Voor welk type gevel is stoomreinigen in Amsterdam geschikt?

Deze manier van gevelreinigen is geschikt voor gevels die in goede conditie zijn. Het vuil mag namelijk nog niet te diep zijn aangehecht. Uitermate geschikt voor stoomreinigen is vervuiling met mos of alg. Vraag voordat u in Amsterdam gaat stoomreinigen, of het vuil op de gevel geschikt is voor deze vorm reinigen.

Stoomreinigen is niet geheel zonder risico’s. Hoewel de druk laag is kunnen sommige materialen op de gevel toch gaan barsten. Dit komt door de temperatuurverschillen die ontstaan door het warme reinigen met stoom. Het water wordt namelijk verwarmt tot max. 150 graden. Ook is het mogelijk dat minerale zouten die zich in de gevel bevinden gaan oplossen. Hierdoor ontstaat er een zoutuitbloei op de gevel.

Zoutuitbloei zijn zoutkristallen die achterblijven na overmatig vocht. Zoutuitbloei kan erg schadelijk zijn voor uw muur of gevel. Ook het voegwerk kan hierdoor beschadigd raken. Om zoutuitbloei te voorkomen is het aan te raden om uw gevel te impregneren. Uw gevelspecialist kan u een duidelijk antwoord geven op vragen over stoomreinigen. zoutuitbloei en impregneren.

Impregneren van de gevel in Amsterdam

Wij adviseren altijd om uw gevel in Amsterdam e.o. te laten impregneren. Bij impregneren wordt door de gevelreinigingspecialist een transparante beschermlaag op de gevel aangebracht. Zo’n beschermlaag voorkomt dat er vocht naar binnen komt. De gevel wordt als het ware waterproof. Deze waterdichtheid zorgt ervoor dat gevel veel minder vaak gereinigd hoeft te worden en in een beter staat blijft.

Wat is het verschil tussen een gevel impregneren en injecteren?

Impregneren van een gevel wordt gedaan om vocht tegen te houden zodat de gevel waterdicht is. Een gevel injecteren doet u om opstijgend vocht tegen te gaan.

Voordelen stoomreiniging

  • Stoomreinigen is milieuvriendelijk omdat er bijna alleen maar water aan te pas komt.
  • Het is een goedkope manier van gevelreiniging
  • Er komt bij stoomreiniging weinig water in de gevel

Nadelen van stoomreiniging

  • Niet geschikt voor oude kwetsbare gevels
  • Het reinigt alleen oppervlaktes en niet de ondergrond
  • Het ontstaan van zoutbloei is een mogelijkheid

Prijzen stoomreinigen in Amsterdam e.o.

Prijzen van stoomreinigen kunnen wel variëren maar u kunt rekening houden met een prijs van ongeveer €5,- per m2. Deze prijs is wel afhankelijk van de staat en bereikbaarheid van de gevel. Zeker in een stad als Amsterdam kunnen deze zaken nogal verschillen.

Offerte stoomreinigen?

Wilt u een offerte voor stoomreiniging van uw gevel aanvragen? Als u bij ons een aanvraag doet dan kunt u een keuze maken uit maximaal drie gevelreinigingsbedrijven. Onze gevelspecialisten komen allen uit de regio Amsterdam.