Gevelrestauratie Amsterdam

Bij herstel van panden en huizen die ouder zijn dan 50 jaar spreekt men niet van gevelrenovatie maar van gevelrestauratie. Restauratie van een gevel in Amsterdam is meer dan alleen voegen. Bij gevelrestauratie wordt de gevel in zijn geheel hersteld. Er wordt zelfs gebruik gemaakt van zoveel mogelijk authentieke materialen zodat de gevel er echt weer als vanouds uitziet. Maar dan wel heel erg mooi.

Het restaureren van gevels in Amsterdam met authentieke materialen is in veel gevallen verplicht. In Amsterdam moeten de monumentale panden behouden blijven. Vandaar dat gevelrestauratie in Amsterdam zo populair is.

Gevelrestauratie bij Plan Gevelreiniging

Bij Plan Gevelreiniging kunt u terecht voor de totale restauratie van uw gevels. Vul het offerteformulier in en wij zorgen voor een scherpe offerte.

Gevelrestauratie en voegen

Voegen is een belangrijk onderdeel van gevelrestauratie in Amsterdam en vergt erg veel specialistische kennis. Het voegwerk bepaalt immers het uiterlijk en de schoonheid van een gevel. Het voegwerk wilt u zo goed mogelijk laten doen. U wil graag door iemand geholpen worden met veel ervaring en daar zorgen wij voor.

Hoe vind je een goede gevelrestaurateur in Amsterdam e.o.?

Het vinden van de juiste restaurateur of gevelreiniger kan lang duren. U wilt de juiste specialist inhuren en dat vergt onderzoek. Door het vrijblijvend aanvragen van meerdere offertes voor gevelrestauratie in Amsterdam komt in contact met échte specialisten bij u in de buurt. Dit zorgt ervoor dat u minder tijd hoeft te investeren in het zoeken naar een gevelrestaurateur of gevelreiniger. Die tijd nemen wij voor u uit handen. Vul ons offerteformulier in voor meerdere offertes en wij gaan voor u aan het werk.

Soorten voegwerk bij gevelrestauratie

Dagstreep voor de gevel

Bij dagstreep trekken metselaars een streep in de verse specie van de horizontale lintvoegen: de dagstreep. Hiervoor wordt een voegspijker of dagge-ijzer gebruikt. Dagstreep voegwerk heeft twee voordelen: het is esthetisch verantwoord en de voegspijker zorgt ervoor dat het specie vaster komt te zitten. Dagstreep voegwerk stamt uit de 16e eeuw en wordt nog toegepast op

Knipvoeg voor de gevel

Een knipvoeg is een voeg die iets uitsteekt ten opzichte van de steen waaraan hij gevoegd is. Knipvoeg vereist precisie en vakwerk en geeft een statige uitstraling aan de gevel. Via Plan Gevelreiniging kunt uw het knipvoeg-werk voor uw gevel in de regio Amsterdam laten regelen.

Snijvoeg voor de gevel

Bij de snijvoeg staat de voeg op één lijn met de steen in tegenstelling tot de knipvoeg. Dit geeft een ingetogen uitstraling, wat bij sommige gevels gewenst is. Ook snijvoeg-werk in de regio Amsterdam nemen wij voor onze rekening.